ŚWIETLICA SZKOLNA


Kierownik świetlicy : mgr Dorota Skolud

telefon: 322420955 wew 29

Dzień

tygodnia

Data

Jadłospis

Alergeny

Poniedziałek 7.09.2019 I danie

Z kapusty włoskiej z ziemniakami. (ok. 300g)

II danie:

Makaron z białym serem, masłem i miodem.(ok.300g)

Kompot wieloowocowy (ok. 200g)

Seler.

Gluten, mleko

Wtorek 08.10.2019 Zupa:

Jarzynowa z kaszą manną. (ok. 300g)

II danie:

Ziemniaki.(ok.200g)

Gołąbki hiszpańskie w sosie pomidorowym. (ok.180g)

Woda z cytryną (ok. 200g)

Seler, gluten, .

.

Gluten, jaja.

Środa 9.10.2019 I danie

Grochówka (ok. 300g)

Chleb razowy.

Herbata miętowa (ok.200ml)

Owoc.

Gluten.

Gluten.

Czwartek 10.10.2019 Zupa:

Rosół z ryżem(ok. 300g)

II danie:

Kopytka. (ok.300g)

Pieczeń schabowa w sosie (180g)

Kapusta biała gotowana z koperkiem(100g)

Woda z cytryną (ok. 200g)

Gluten.

Gluten

Piątek 11.10.2019 Zupa:

Pomidorowa z makaronem. (ok300g)

II danie:

Ziemniaki (ok200g)

Filet z ryby, smażony(ok180g)

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki.. (ok100g)

Kompot owocowy (ok200g)

Seler, mleko.

Ryba,jajko, gluten

.

Szczegółowy wykaz składników wchodzących w skład potraw dostępny jest u obsługi stołówki. Do przygotowania potraw używamy przypraw, które mogą zawierać: zboża zawierające gluten, jaja mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam.

Karta zgłoszenia na obiad

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą nowego „Programu dla szkół”: Nowy program Owoce i mleko w szkole

Świetlica szkolna jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:30 do 17:00.
Zapewnia opiekę, wyżywienie, odrabianie lekcji oraz rozwój poprzez zabawę.
Zapisy prowadzi kierownik świetlicy.

Koszt jednego obiadu wynosi 4 zł

Opłaty za wyżywienie prosimy kierować na konto:

40105012141000002356124053        

do 10-tego każdego bieżącego miesiąca (brak wpłaty będzie równoznaczny z rezygnacją z obiadów na dany miesiąc)

Kosztorys obiadów 18-19-converted