ŚWIETLICA SZKOLNA


Kierownik świetlicy : mgr Dorota Skolud

telefon: 322420955 wew 29

Dzień
tygodnia
Data
Jadłospis
Alergeny
Poniedziałek 4.11.2019 I danie
Z kapusty włoskiej z ziemniakami. (ok. 300g)
II danie:
Spaghetti mięsno -warzywne z żółtym serem .(ok.300g)
Kompot wieloowocowy (ok. 200g)
Owoc
Seler.

Gluten, mleko

Wtorek

5.11.2019

Zupa:
Rosół z makaronem. (ok. 300g)
II danie:
Kopytka.(ok.200g)
Pieczeń ze schabu z sosem. (ok.180g)
Kapusta czerwona gotowana.(ok. 100g)
Woda z cytryną (ok. 200g)
Seler, gluten, jaja.

Jaja.
Gluten, jaja.
Środa 6.11.2019 I danie
Bigos (ok. 300g)
Chleb razowy.
Herbata miętowa (ok.200ml)
Serek biały.
Gluten.
Gluten.

Mleko.
Czwartek 7.11.2019 Zupa:
Barszcz ukraiński(ok. 300g)
II danie:
Kasz jęczmienna. (ok.300g)
Gulasz wieprzowy z sosem. (180g)
Ogórek konserwowy(100g)
Woda z cytryną (ok. 200g)
Seler, mleko.

Gluten

Piątek 8.11.2019 Zupa:
Pomidorowa z makaronem. (ok300g)
II danie:
Ziemniaki (ok200g)
Filet z ryby, smażony(ok180g)
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki.. (ok100g)
Kompot owocowy (ok200g)
Seler, mleko.

Ryba,jajko, gluten

.

Szczegółowy wykaz składników wchodzących w skład potraw dostępny jest u obsługi stołówki. Do przygotowania potraw używamy przypraw, które mogą zawierać: zboża zawierające gluten, jaja mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam.


Karta zgłoszenia na obiad
Szczegółowy wykaz składników wchodzących w skład potraw dostępny jest u obsługi stołówki. Do przygotowania potraw używamy przypraw, które mogą zawierać: zboża zawierające gluten, jaja mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam.

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą nowego „Programu dla szkół”: Nowy program Owoce i mleko w szkole

Świetlica szkolna jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:30 do 17:00.
Zapewnia opiekę, wyżywienie, odrabianie lekcji oraz rozwój poprzez zabawę.
Zapisy prowadzi kierownik świetlicy.

Koszt jednego obiadu wynosi 4 zł

Opłaty za wyżywienie prosimy kierować na konto:

40105012141000002356124053        

do 10-tego każdego bieżącego miesiąca (brak wpłaty będzie równoznaczny z rezygnacją z obiadów na dany miesiąc)

Kosztorys obiadów 18-19-converted