Data | Jadłospis | Alergeny |
19.02.2024 Poniedziałek | Zupa: Z kapusty włoskiej z ziemniakami i pietruszką zieloną(ok.300g) II danie: Makaron z białym serem, masłem i cukrem.(ok.300g) Owoc Kompot owocowy (ok.200ml) | Seler, , gluten, laktoza, jajka. |
20.02.2024 Wtorek | Zupa: Rosół drobiowo – wołowy z zacierką makaronową i pietruszką zieloną (ok.300g) II danie: Ziemniaki z masłem i koperkiem (ok200g) Kotlet mielony(100g) Sałatka z buraków i jabłka. (ok.100g) Woda z cytryną (200ml) | Gluten, seler, gluten laktoza gluten, jajko, |
21.02.2024 Środa | I danie: Gulaszowa.(300g) Bułka pszenna lub razowa. Herbata miętowa Serek owocowy | Gluten, gluten laktoza |
23.02.2024 Czwartek | Zupa: Szpinakowa z ziemniakami.(ok.300g) II danie: Ryż biały gotowany.(ok200g) Potrawka z indyka z warzywami zabielana śmietaną(120g) Kompot owocowy(200ml) | Seler, gluten gluten, laktoza |
24.02.2024 Piątek | Zupa: Pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną (ok.300g) II danie: Ziemniaki z masłem i koperkiem.(ok200g) Filet z ryby smażony(100g) Surówka z kapusty kiszonej i jabłka. (100g) Woda z cytryną(200ml) | Seler, laktoza, gluten Laktoza gluten, jajka |
Szczegółowy wykaz składników wchodzących w skład potraw dostępny jest w świetlicy.